O nama

Glazbena škola mjesto je susreta djeteta s umjetnošću. Glazba oplemenjuje čovjeka, a osim učenja sviranja instrumenta, svaki učenik kroz glazbeno obrazovanje istodobno razvija radne navike, komunikacijske vještine i emocionalnu inteligenciju.

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog u sustavu Ministarstva znanosti i obrazovanja te pri Agenciji za odgoj i obrazovanje upisana je kao srednja umjetnička škola, a njezin je osnivač Grad Zagreb. Sukladno nastavnom planu i programu Škola provodi osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, a tome valja pridodati i jednogodišnje programe glazbenog vrtića i početničkog solfeggia. Osim što je jedna od najvećih i najstarijih glazbenih škola u Hrvatskoj, jedna je od rijetkih čiji rad obuhvaća sve obrazovne programe osim harmonike, tambure i mandoline.

Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog mogu upisati djeca već u dobi od 5 godina, koja se s glazbom upoznaju kroz program glazbenog vrtića, a ona nešto starija (7 godina) za formalno obrazovanje pripremaju se na nastavi početničkog solfeggia.

redovan program osnovne glazbene škole učenici se upisuju od 7. do 9. godine nakon položenog prijemnog ispita, kojim se testiraju sluh, ritam i memorija. U srednju školu učenici se upisuju nakon završene osnovne glazbene škole te položenog prijemnog ispita.