U Školi se muzicira, uči i vježba, ali i...

...usmjerava posebna pozornost na glazbenu teoriju


Na školi Vatroslava Lisinskog djeluje i HRVATSKO DRUŠTVO GLAZBENIH TEORETIČARA, koje je utemeljio i već petu godinu vodi Tihomir Petrović, prof., nastavnik teorijskih predmeta. Svrha je i cilj Društva promicanje teorije glazbe, unapređenje nastave teorijskih glazbenih predmeta, glazbene umjetnosti i kulture te sudjelovanje u glazbenim pedagoškim zbivanjima na području Republike Hrvatske, Europe i svijeta.

Društvo organizira seminare i stručna predavanje o teoriji glazbe i problemima njezina podučavanja.

Društvo objavljuje svoj časopis THEORIA u nakladi od 1500 primjeraka, jedini u nas koji se bavi isključivo teorijom glazbe i problemima njezina podučavanja. Četvrti je broj u pripremi i tiskat će se u nakladi od 2000 primjeraka. U njemu možete i Vi objaviti svoje priloge vezane uz poduku glazbene teorije, stručne članke s tog područja ili propagandne poruke namijenjene najširoj publici. Za sve obavijesti obratite se na adresu: HDGT, Gundulićeva 4, HR - 10000 Zagreb, tel./faks: 4830-767, 4839-764, osoba za kontakt: Tihomir Petrović, prof. (4823-140).

Uz obilježavanje 250. obljetnice smrti Johanna Sebastiana Bacha, 2000. godine, Društvo je objavilo knjigu Esther Meynell: Mali ljetopis Anne Magdalen Bach, romansiranu biografiju Johanna Sebastiana Bacha i zacijelo najljepšu knjigu koja je o tom baroknom skladatelju ikad napisana.

Godine 2000. Društvo je uz sudjelovanje međunarodnih glazbenih stručnjaka i uglednika objavilo zbirku Hrvatske crkvene popijevke, u ozračju obilježavanja tristote obljetnice zbornika Cithara octochorda (Beč, 1701.).O nama - Uvod

Tko se sve može upisati u glazbenu školu?

Briga o iznimno nadarenim i zainteresiranim učenicima,

Usmjeravanje posebne pozornosti na glazbenu teoriju,

Briga o priručnicima za glazbeno obrazovanje


Sva prava pridržana Glazbena škola Vatroslava Lisinskog
Web design & hosting Tramot